Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три обвинения за умишлено убийство на Николай Радев е повдигнала Окръжна прокуратура Кюстендил

| обновено на 12.03.14 в 21:12
Снимка: БГНЕС

Три обвинения за умишлено убийство е повдигнала Окръжна прокуратура Кюстендил заради убийството на един от най-приближените бодигардове на Пламен Галев, който бе убит в заведение в Дупница тази нощ. 27-годишният  Николай Радев бе лична охрана на семейство Галеви. Полицията задържа за 24 часа трима  мъже - известният стоматолог д-р Карастоянов и двамата му сина, единият от които е анестезиолог в местната болница.

След фаталното сбиване полицията задържа трима мъже, заподозрени в убийството – баща и синове от известната в града лекарска фамилия Карастоянови. В късния следобед в полицията в Дупница пристигна екип от четирима адвокати, в присъствието на които се водиха разпитите на тримата задържани. Говорителят на Окръжна прокуратура Кюстендил Марияна Сиракова каза за "Хоризонт": Вече има привлечени три лица като обвиняеми. Това са Владимир Карастоянов, Николай Карастоянов и Иван Карастоянов. И на тримата са повдигнати обвинения за извършено умишлено убийство като съизвършители.

Десетки свидетели на кървавата саморазправа са разпитани в Районното управление на полицията в Дупница. Според някои от тях въпреки опитите им да разтърват участниците в жестокото нощно сбиване Николай Радев е бил прободен смъртоносно в корема с нож. Работи се по няколко версии за нападението над Радев, една от които е системен тормоз спрямо жена от известната лекарска фамилия. 

Засилено полицейско присъствие има около дома на арестуваните баща и синове Карастоянови заради съмнение, че близките приятели на убития може да потърсят физическо възмездие.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44