Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Противоречиво назначение на директор на Регионалната екоинспекция в Стара Загора

Снимка: БГНЕС

Новият директор на Регионалната екоинспекция в Стара Загора е Мария Христова. Заповедта за назначаването й е връчена преди досегашният титуляр Нанчо Видев, който е в отпуск по болест, да е получил заповед за уволнение. Христова е класирана на първо място в конкурса, но досегашният директор Нанчо Видев твърди, че протоколът е подменен, защото в първоначалния той е бил класиран първи.

Назначаването на Христова – активист на ДПС, за директор на екоинспекцията в Стара Загора е съпътствано от скандали, свързани с дипломата и професионалната й квалификация. Справка от Техническия университет в Габрово, в който тя се е дипломирала, удостоверява, че дипломата й за магистър е издадена на 14-и май 2005-а година. Друга справка - за студентското й състояние, показва, че е записала и внесла такса от 200 лева за втори курс магистратура на 5-и април 2008-а година.

На 24-ти януари в Стара Загора на въпрос на БНР министър Искра Михайлова в присъствието на премиера Пламен Орешарски и на медиите заяви, че е разпоредила проверка по случая на инспектората в Министерството.

Днес неговият ръководител Георги Йончев каза, че заповед от министъра за подобна проверка не е получавал. Пак според него Христова е назначена за директор преди досегашният титуляр Нанчо Видев, който е в отпуск по болест, да бъде освободен.

Пенка Начева, шеф на екоинспекцията през 2005-а г., призна, че същата година е назначила Мария Христова за експерт по човешки ресурси след натиск от министерството по време на управлението на тройната коалиция.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44