Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обектите на "Женския пазар" ще могат да се дават под наем за до 7 години

Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет одобри процедурата, по която ще бъдат давани под наем обектите на "Женския пазар" в София. По думите на заместник-кмета по финансите Дончо Барбалов, това ще даде възможност на наемателите да сключват договори до 7 години.

Това, което е важно, е, че по този начин ще се даде възможност на тези хора, които заемат под наем обекти, да сключват договори за 5 години. За някои обекти Обищнският съвет реши 7, така че те ще имат една дългосрочна визия, че ще могат там да работят и да печелят естествено. А пък от друга страна за пазара - важно е, че ще има прогнозируемост на приходите, за да може да се наберат средствата за обслужване на заемите. Знаете, че реконструкцията е финансирана със заем по фонд "Джесика". Голям брой обекти се реконструират. За нас е важно всички да бъдат отдадени под наем и то дългосрочно, за да се гарантира финансовата устойчивост на проекта и по този начин да имаме възможност и другите наши пазари-дружества да осъществяват подобни инвестиционни намерения, каза Барбалов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44