Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Найджъл Фараж се забърка в скандал със семейни назначения в Европейския парламент

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът на Партията на независимостта на Обединеното кралство Найджъл Фараж се забърка в скандал със семейни назначения в Европейския парламент. Той бе обвинен, че е наел като помощници както жена си, така и своята любовница с пари на европейския данъкоплатец.
 
Известният с антиимигрантските си настроения британски политик беше критикуван в Европейския парламент от бивш член на собствената му партия. Ники Синклер обвини Фараж, че е използвал неправомерно отпусканите му евродепутатски средства, за да наема свои близки за сътрудници. 

Смята ли г-н Фараж, че е уместно в момент, когато безработицата е все още проблем в Европа и Обединеното кралство, да използва отпусканите му средства, за да назначи не само съпругата си Кърстен, но и бившата си любовница Анабел Фулър, попита независимата евродепутатка.
 
49-годишният Фараж не отрече, че плаща заплати на двете жени, но определи като абсурдни твърденията, че е имал тайна връзка с 31-годишната си говорителка.  
 
Правилата на Европейския парламент позволяват на депутатите да наемат свои роднини за сътрудници. Въпреки това британските медии обвиниха Фараж в двуличност. Те са възмутени, че политикът, който често осъжда Европарламента за пилеене на средства, е давал през последните осем години по 20 хиляди паунда от парите на европейските данъкоплатци на съпругата си Кърстен Мер, за да му бъде парламентарен секретар.
 
След като беше избран в Европейския парламент през 1999-а година, Найджъл Фараж осъди онези свои колеги, които наемат жените си, но в крайна сметка постъпи точно като тях, коментира "Файненшъл таймс".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44