Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петко Петков от Лясковец е бил с постановление за принудително лечение

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Прокуратурата е издала постановление за принудително лечение на Петко Петков от Лясковец, но той е отказал да бъде лекуван. 

Националният консултант по психиатрия проф. Вихра Миланова заяви, че това е трябвало да се изпълни от органите на реда. По закон хора с тежки психични заболявания нямат право да притежават оръжие.

Въпреки неговото нежелание, той е настаняван и се лекува. В решението на съда се пише къде и за какъв период.

Професор Миланова обясни реакциите на Петков:

Това не са нормални реакции. Такава агресия, начин на реагиране, та даже убийство. Това не е нормално. Не мога да го приема за норма. От друга страна пък не мога да коментирам дали той е болен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44