Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Орешарски: България ще пострада от санкции срещу Русия

Снимка: БГНЕС

Нямаме оптимистични новини за Украйна, заяви премиерът Пламен Орешарски на месечната среща с граждански организации. Той изрази опасения, че на извънредния Европейски съвет идната седмица Евросъюзът ще предприеме санкции срещу Русия, от което България ще пострада:

Ако се проведе следващ етап на политика на санкции спрямо Русия, нямаме интерес от такива санкции. Ще водим разумно дебата в Брюксел, така че от една страна да се намерят подходящи инструменти, които да въздействат за намиране на дипломатическо и политическо решение за Украйна, и от друга страна недопускане на крайни действия, които ще навредят, бих казал, на всички страни-членки на Европейския съюз, но няколко са особено уязвими, в това число и България. Такива, при които евентуални санкции ще се отразят най-неблагоприятно в чисто икономическа гледна точка.

За предстоящия референдум за отделянето на Крим Орешарски каза, че според украинската конституция той е незаконосъобразен. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44