Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наказват директорката и персонала на детската градина със "синьото мляко"

Снимка: Петя Генова

Дисциплинарни наказания на директорката и персонала на детска градина "Слънце" ще бъдат наложени заради случая със "синьо мляко", сервирано за закуска на децата, в което се предполага, че е попаднала отрова за мишки. Това съобщи кметът на Асеновград Емил Караиванов след приключилата административна проверка във връзка с инцидента.

По думите на Емил Караиванов най-притеснителното в доклада, който съдържа показанията на кухненския персонал, медицинската сестра, помощник-възпитателя и завеждащия административната служба, е че през цялото време чистачката е знаела, че има проблем с млякото. В него са плавали частици, имало е променен цвят и тя е направила опит за заличаване на следите, като млякото е било изхвърлено.

С действията си персоналът е застрашил живота на децата, което е недопустимо, категоричен беше кметът на Асеновград. Затова и се прибягва до дисциплинарните наказания. Според Емил Караиванов в случая вината на директорката е най-малка, но тя е отговорна за упражняването на контрол в детското заведение и затова оставката й е резонна. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44