Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Магистрати отхвърлиха критиките на Местан заради домашния арест на Енимехмедов

Ръководството на Софийския апелативен съд излезе с остра позиция по повод критиките на лидера на ДПС Лютви Местан към съда, заради променената мярка за неотклонение на нападателя на Ахмед Доган  - Октай Енимехмедов.  Съдът възразява срещу опитите за внушения за извънсъдебно влияние върху магистратите, взели решението. 

В правова европейска държава, каквато България претендира да е, са недопустими изявления от страна на политически лидер, според които част от общия сценарий за съдебен терор срещу една определена сила е и пускането на Октай Енимехмедов под домашен арест веднага след оправдателната присъда, пише в позицията, подписана от председателя на съда Веселин Пенгезов. Напомня се, че за съда не са от значение политическите или други пристрастия нито на подсъдимите и обвиняемите, нито на лицата, оглавяващи партии, парламентарни групи или групировки, били те корпоративни или медийни.

Ръководството на Софийския апелативен съд напомня, че е било принудено да направи подобно съобщение и през есента на 2010-та година, когато тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов коментира мегаделото "Октопод".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44