Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изчезналият малайзийски самолет може да се е насочил към Индийския океан

Снимка: airliners.net
Продължава издирването на изчезналия малайзийски самолет, с който радарите загубиха контакт преди близо седмица. Американски военни коментираха, че има вероятност боингът да се е насочил към Индийския океан, а служители на компанията, произвела двигателите посочиха, че машината е изпращала сигнал до сателит и след като е изчезнала от радарите.

Американско официално лице, цитирано от Асошиейтед прес, заяви, че се работи над версия за действие на пирати като причина за изчезването на самолета на Малайзийските авиолинии с 239 души на борда. Лицето, пожелало анонимност, поясни, че ключово доказателство водещо за човешка намеса е, че транспондерът на самолета е спрял да предава сигнал няколко минути преди системата за изпращане на съобщения да преустанови работа. Служителят допълнил, че е възможно самолетът да е кацнал някъде.

Асошиейтед прес припомня, че една от системите в двигателите на самолета е изпращала сигнали часове, след като е бил загубен контактас боинга по време на полета между Куала Лумпур и Пекин – индикация, че самолетът може да е продължил да лети часове, след като е изчезнал от радарите.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44