Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват ремонти на детските площадки в Силистра

Снимка: РАДИО ВИДИН

Само една от общо 23-те детски площадки в Силистра отговаря на всички изисквания за безопасност, показва проверка на общината. В края на месеца започват ремонти на всички детски площадки в града.

Повечето детски площадки в Силистра са създадени преди 30 години и вече са морално и материално остарели и негодни за ползване. Комисията е констатирала множество повредени детски съоръжения и катерушки, поражения по настилките, замърсени и занемарени околни пространства, счупени пейки и липсващи елементи. Членовете на комисията са категорични, че с цел предотвратяване на инциденти е наложително някои от детските съоръжения да бъдат премахнати, а други подлежат на ремонт и пребоядисване.

От следващата седмица общинско предприятие "Дръстър” започва поетапни ремонти на детските площадки. Жители на града са изявили желание да помогнат с личен труд за възстановяването на площадките. От общината обявиха, че при подадена заявка от такива доброволци, ще осигуряват на гражданите съдействие и материали за работа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44