Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Листата на Реформаторския блок за евроизборите щяла да бъде изненада

Снимка: БГНЕС

Листата на Реформаторския блок ще бъде изненада на предстоящите евроизбори. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред делегатите на 12-тото Национално събрание на партията. От речта му стана ясно, че листата ще се води най-вероятно от лидера на "България на гражданите" Меглена Кунева. На днешното събрание ДСБ трябва да утвърди кандидатите си за евролистата. В словото си Кънев заяви още, че на евроизборите ще се гласува за оставка на правителството и за промяна, която минава единствено през Реформаторския блок.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че днес е последният ден, в който оставката на кабинета "Орешарски" е можела да дойде от разума на управляващите и гласа на улицата. Днес е късно за Пламен Орешарски и е късно за БСП, каза Кънев. Те ще бъдат свалени на избори, защото днес няма разговори за предсрочни избори, кой с кого и какви бъдещи мнозинства и правителства, има избори за Европа, да изберем Европа и да отхвърлим посткомунизма и мафията, каза Кънев. Успехът на 25-ти май, по думите му, е само стъпка, а пътят минава през единен блок, през успех на евроизбори, през консулидация след тях.

Кънев заяви, че за ДСБ няма тема ГЕРБ, защото светът не се върти около Бойко Борисов, а около бедността, безработицата и липсата на шансове. По думите му, разговорът за обединението с ГЕРБ се натрапва най-вече от медиите на Делян Пеевски, а от него имат интерес БСП, ДПС и ГЕРБ, за да поддържат фалшивия двуполюсен модел, в който предлагат еднакви алтернативи, Бареков, подобно на Сидеров в миналото, като единствен съюзник на всички.

Социологът Цветозар Томов, който е член на Гражданския съвет на Реформаторския блок каза, че не е вярно, че процентите на блока за евроизборите падат. По последни данни, 12 процента от хората биха гласували за Реформаторския блок, което дава две места в Европейския парламент, а при успешна кампания е реалистично да имат трети мандат.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44