Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Издирването на малайзийския самолет се концентрира в два коридора

Снимка: airliners.net

Разследващите изчезването на малайзийския самолет с 239 души на борда сега проучват два обширни въздушни коридора, съобщи малайзийският транспортен министър Хишамудин Хюсейн. Според властите самолетът е обърнал курса си умишлено и може да е летял по северна или южна арка от последното си известно местонахождение. 

Веднага щом потвърдихме и обработихме новата сателитна информация за последното известно местонахождение на самолета, пренасочихме усилията си по издирването към северния и южен коридор.

Северната арка се простира от Казахстан и Тюркменистан до Северен Тайланд, а южната - от Индонезия до Индийския океан. В операцията вече участват 26 държави.

От авиокомпанията заявиха, че последните думи преди изчезването на самолета "Добре, лека нощ" са на помощник-пилота. Все още обаче не е ясно дали те са изречени преди или след като едно от устройствата за проследяване на машината е било изключено.
   



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44