Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Етичната комисия на ВСС се самосезира за среща на върховния съдия Петър Стоянов с Марио Николов

Снимка: Капитал

Етичната комисия на Висшия съдебен съвет се самосезира по публикации за среща на върховния съдия и бивш член на Висшия съдебен съвет Петър Стоянов с подсъдимия по мегаделото "Сапард" Марио Николов.

Случаят беше наречен от медиите "Тайната вечеря". В петък вестник "Капитал" разпространи снимки, на които се вижда как Петър Стоянов и Марио Николов вечерят в столичен ресторант. Проблем за Стоянов може да се окаже фактът, че като съдия във Върховния административен съд той е бил докладчик по дело с фирма, свързана с брата на Марио Николов - Петър и е решил делото в негова полза.

Петър Стоянов беше член на предишния състав на Висшия съдебен съвет, в мандата на който избухна скандалът с Красимир Георгиев, станал известен като Красьо Черничкия. Последваха уволнения и наказания на десетки магистрати, чиито имена бяха открити в телефоните на лобиста. Оставка подадоха двама съдебни кадровици, а Висшият съдебен съвет препоръча на магистратите хигиена на контактите.

Очаква се Висшият съдебен съвет да изслуша Петър Стоянов в четвъртък.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44