Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петко Петков от Лясковец вече е с постоянна мярка "задържане под стража"

2
Съдебният състав гледа делото в реанимацията на болницата във Велико Търново
Снимка: Катя Чорова

Обвиненият за убийството на спецполицай в Лясковец Петко Петков вече е с постоянна мярка "задържане под стража". Заседанието на Великотърновския окръжния съд беше проведено под засилена охрана в реанимацията на Великотърновската болница, където е настанен простреляният в корема Петков.

Говорителката на Окръжната прокуратура Катерина Лещакова посочи мотивите за постоянния арест:

Степента на обществена опасност на извършеното деяние и степента на обществена опасност на деца. Определението не е окончателно. Подлежи на обжалване пред състав на Апелативен съд в град Велико Търново. Съдебното заседание е насрочено за 21-ви този месец. Към момента здравословното състояние на Петков не позволява той да бъде транспортиран в затворническа болница, поради което и тъй като лечението му продължава, охраната ще се осъществява в болничното заведение, където се намира в момента.

Ако здравословното състояние на Петков не се промени, състав на Апелативния съд ще гледа делото отново във Великотърновската болница.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44