Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велико Търново и Бургас са най-добрите градове за живеене в България за 2013-а година

Снимка: kmeta.bg

Велико Търново и Бургас са най-добрите градове за живеене в България за 2013-а година. Победителите са събрали еднакъв брой точки по 20 критерия, на които се базира класацията.

Премиерът Пламен Орешарски връчи голямата награда на кметовете на двата града - Даниел Панов и Димитър Николов. Церемонията започна със специален приз за най-бързо растящ град, връчен на кмета на Несебър Николай Димитров. Градът се отличава с висока раждаемост, прираст и голям брой сключени бракове.

Победител в категорията "Най-добър малък град" стана Аксаково, в област Варна, който през последните 10 години е водещ по критерия "най-много привлечени евросредства на глава от населението".

През 2013-а г. София е бил най-добър бизнес град и най-добър град за култулрен живот, показва още класацията.

Морската столица Варна получи наградата "Най-перспективен град" заради модернизацията на туристическата зона и плановете за разширяване на пристанището.

Като най-зелен град беше отличен Кюстендил.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44