Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

2014-а ще бъде година на правата на децата в България

Държавната агенция за закрила на детето обяви 2014-а за година на правата на децата в България. Кампанията беше открита от председателя на агенцията Ева Жечева.

Ние сме една от първите страни, която въведе дефиницията за най-добрия интерес на детето в националното си законодателство. Постигнат е значителен напредък в синхронизирането на законодателството с конвенцията на ООН с приетият през вече далечната 2000 г. Закон за закрила на детето. Въпреки постиженията на страната ни ние трябва да направим още много за подобряване благосъстоянието на нашите деца и за закрилата им, каза Жечева.

Кампанията ще се проведе под патронажа на вицепремиера Даниела Бобева и е посветена на 25-годишнината от приемането на ООН на Конвенцията за правата на детето.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44