Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 600 килограма канабис са задържани на ГКПП "Илинден"

Снимка: БГНЕС

602 килограма канабис с изключително високо качество са задържани на граничния пункт "Илинден". Такова голямо количество на българско-гръцката граница досега не е регистрирано - обявиха на съвместен брифинг в Гоце Делчев от МВР и Агенция "Митници". 

В резултат на съвместна успешна акция между Агенция "Митници", Гранична полиция и Районно полицейско управление - Гоце Делчев е предотвратен опит за контрабанда на марихуана, чиято прогнозна стойност е около два и половина милиона лева.

В събота на граничния пункт "Илинден" е спрян за проверка товарен автомобил с румънска регистрация, който по документи е превозвал пластмасови опаковки. Проверката на специализиран екип за противодействие на измамите открива несъответствие между кашоните, каза Радослав Сотиров, ръководител на регионална дирекция "Гранична полиция" в Смолян.

Вследствие на проверката са установени 25 броя кашони, като количеството впоследствие измерено е над половин тон или над 500 килограма марихуана. Стойността на количеството, което е към момента, ще си позволя да го споделя, е около два милиона и 500 хиляди лева. Наркотичното вещество е с изключително високо качество. На КПП "Илинден" такова количество не е задържано до момента, обясни Сотиров.

В процес на установяване е произходът на марихуаната, която е с изключително високо качество, казаха още на брифинга.

С постановление на Окръжна прокуратура-Благоевград на румънския гражданин е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44