Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В НС ще бъдат предложени декларации за кризата в Украйна

Снимка: БГНЕС

БСП ще предложи утре Народното събрание да обсъди декларация за кризата в Украйна. Това обяви лидерът на партията Сергей Станишев. По думите му, не може да бъдат игнорирани два основни факта - че в Украйна живеят над 250 хиляди българи и че България е икономически обвързана с Русия най-вече с доставките на енергоносители.

Нашият проект е принципна, ясна и рамкова позиция на България, която стъпва на принципите на международното право, уважение и защита на териториалната цялост на Украйна, търсене на политическо решение и диалог на тази сложна криза. Разчитам и се надявам политическите сили в Народното събрание, защото има три проекта - на "Коалиция за България", на ГЕРБ, третият е на "Атака", да проявят мъдрост и да постигнем максимално широко съгласие, да бъдем в рамките на европейската позиция със своите, разбира се, специфични интереси, обясни Станишев.

Движението за права и свободи няма свой проект за декларация. Темата изисква обща позиция, която да защити адекватно българския национален интерес, посочва лидерът на ДПС Лютви Местан в изявление до медиите. Според Местан декларацията на парламента трябва да бъде приета с широко политическо съгласие.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Владимир Путин: Крим е бил и ще бъде руска територия

Русия и Крим подписаха междудържавен договор за приемането на републиката в състава на Руската федерация. В извънредно обръщение към двете камари на руския парламент президентът Владимир Путин заяви, че Крим е бил и ще бъде руска територия. Преди..

обновено на 18.03.14 в 15:49

Крим приема рублата за официална валута през април

Крим ще приеме руската рубла за своя официална валута още през април. Това съобщиха руски информационни агенции, като се позоваха на висш служител на регионалното правителство. По-рано властите в Крим заявиха, че гривната ще остане официална валута до..

публикувано на 18.03.14 в 13:03
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44