Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП предлага Ивилина Алексиева за председател на ЦИК за евроизборите

Снимка: БГНЕС

Ивилина Алексиева е предложението на БСП за шеф на Централната избирателна комисия за евроизборите през май. Маргарита Златарева е предложението на ГЕРБ. Това стана ясно, след като изтече крайният срок за предложения за ръководство на изборния орган в 18 часа днес.

"Атака" предлага за заместник-председател Мария Мусорлиева, а ДПС предлагат за секретар Севинч Солакова.

Изборът на ръководство на ЦИК трябва да се състои на 20-и март.

Още при номинацията от ГЕРБ настояха да поемат ръководната функция в ЦИК, защото по този начин се гарантира прозрачността на комисията. Управляващите обаче предпочитат Ивилина Алексиева, която освен от БСП е предложена и от неправителствения сектор.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44