Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изоставен газов сондаж е открит край ловешко село

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Край ловешкото село Деветаки е открит изоставен газов сондаж, който изпуска газ и втечнени нефтени емисии и е опасен за местното население. Областният управител на Ловеч Милко Недялков е разпоредил проверка. Установено е, че от спирателната помпа липсват спирателните кранове. Констатирано е, че има изтичане на газ и втечнени нефтени емисии в съчетание със силна миризма, което създава опасност от пожар.

Нефтопродуктът е използван като добавка в горивата, също така е и продаван, даже на бабите да си палят печките, което също е твърде опасно, смята областният управител на Ловеч. Милко Недялков добави, че от Районната инспекция по околната среда и водите са взели проби от въздуха и почвата около авариралото съоръжение и предстои да бъде направен анализ за нивото на замърсяване: Безпокоим се от този конденз, който излиза и който просмуква под почвата. Той може да попадне в извори, където хората се снабдяват с вода.

Според Недялков са предприети всички необходими мерки за обезопасяването на сондата. Поставена е и охрана на обекта.
   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44