Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Управляващите отхвърлиха за пореден път искането на ГЕРБ за анкетна комисия за преградата по границата

Снимка: БГНЕС
Народните представители от Коалиция за България, ДПС и "Атака" отхвърлиха поредното предложение на ГЕРБ да бъде създадена временна анкетна комисия, която да проучи разходването на бюджетни средства за изграждане на защитно съоръжение по границата в зоната Елхово - Болярово.

Валентин Радев от ГЕРБ обясни в мотивите си, че вместо МВР да бъде изпълнител на този проект, всичко е прехвърлено на Министерството на отбраната, което е довело до оскъпяване му.

Временната комисия може да установи кой направи така, че вместо МВР да бъде изпълнителят на този проект, всичко беше прехвърлено на Министерство на отбраната и то на Сухопътни войски. Проектът е струвал 2,6 милиона лева, 3,225 милиона лева, 5,1 милиона лева да е струвал. Само министърът на отбраната вероятно не е разбрал, че Сухопътни войски не могат да го направят това, че отдавна няма Строителни войски и че Министерство на отбраната, когато върши нещо, го върши доста скъпо - 4 милиона взима отгоре. Очевидно ще бъдат оплетени и генерали в него. Тук става въпрос за вода, с която се бърка бетон и която е три пъти по-скъпа от питейната вода в населените места. Те със светена вода ли бъркат бетона, коментира Валентин Радев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44