Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не е ясно дали лидерите от ЕС ще разширят "черния списък" за Русия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ден преди решаващата среща на държавните и правителствени ръководители на 28-те все още няма яснота дали те ще разширят "черния списък" със санкционираните руски представители, или ще пристъпят към търговски и икономически санкции спрямо Русия.

Очаква се постоянните представители на страните от Европейския съюз да работят по възможните варианти до късно днес, както и утре - до началото на срещата на върха, която започва в късния следобед.

Евентуално посещение на Херман ван Ромпой в Москва е бил един от вариантите за диалог с Кремъл, но никога не е било потвърдено от Брюксел. Това съобщиха европейски дипломати, след като снощи руски медии разпространиха информации, че председателят на Европейския съвет днес ще има среща с Владимир Путин в руската столица. Прогнозите бяха, че на срещата той ще представи европейската позиция за анексирането на Крим и лично ще предупреди руските власти за възможните последици.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Руското външно министерство

Кремъл: ЕС попречи на Ромпой да научи истината за Украйна

Русия заяви, че Европейският съюз (ЕС) е възпрепятствал председателя на Европейския съвет  Херман ван Ромпой да посети Москва, за да "научи истината" за Украйна, предаде Франс прес.  Сиреч, защо му е да знае истината, щом нещата бездруго са решени ,..

публикувано на 19.03.14 в 13:25

Отменя се визитата на Херман ван Ромпой в Москва

Насроченото за днес посещение на председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой в Москва се отменя заради огласена информация за него от руска страна, предаде Франс прес, позовавайки се на дипломатически източник от Европейския съюз. Цел на..

публикувано на 19.03.14 в 08:14
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44