Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС: Отказът от декларация за Украйна е в полза на общата позиция на парламента

Янко Янков
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ДПС Янко Янков защити отказа на БСП от декларация за Украйна, като каза, че това е в полза на общата позиция на парламента. Янков смята, че такава декларация е добре да бъде приета още тази седмица, преди заседанието на Консултативния съвет за Украйна в понеделник. 

Конкретна парламентарна група може да отстъпи пред общия интерес и авторитета на парламента като институция. Така че, ако някоя парламентарна група се е отказала в полза на общия проект, това трябва да го разгледате като плюс, а не като минус, защото България има нужда по този въпрос специално от много сериозна визия, от много сериозни политически ангажименти. В крайна сметка ние сме парламентарна република и парламентът трябва да понесе и да носи ясна отговорност за това, което прави. 

Днес може би ще бъде готов някакъв проект, евентуално утре може да го гледаме на външна комисия и в петък да влезе в пленарна зала. Трябва да има обща позиция. В понеделник ще има Консултативен съвет при президента. Добре би било парламентът да има предварително ясна позиция по тези въпроси.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44