Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петко Петков от Лясковец ще обжалва присъдата на съда

53-годишният Петко Петков от Лясковец, който уби един спецполицай и рани други трима, ще обжалва наложената му от Великотърновския окръжен съд постоянна мярка за неотклонени - "задържане под стража".

Според Димитър Димитров, служебен адвокат на Петков, клиентът му не искал да присъства лично на делото. И за това апелативните магистрати ще заседават в петък в съдебната палата.

След като вече е обвинен за умишлено убийство на служител на МВР, се очаква прокуратурата да повдигне на Петков още две обвинения - за незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси и за нанесени телесни повреди на други трима полицаи.

Според лекарите състоянието на Петков е стабилизирано и се очаква след няколко дни той да бъде транспортиран в болницата на Софийския затвор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44