Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ обмисля помощ за Украйна, няма да изпращат военни

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Барак Обама коментира в телевизионно интервю, че САЩ няма да се намесва с военни средства в Украйна. Той заяви, че никой не иска да започне война в Русия, защото подобна стъпка няма да е в ничий интерес.

Президентът Обама изключи възможността за изпращане на американски военни в спора между Запада и Русия по върпоса за Украйна. В интервю за две регионални телевизионни станции той увери, че САЩ заедно със своите съюзници ще продължат да оказват натиск върху Русия с надежда за дипломатическо решение на кризата. Пред NBC 7 в Сан Диего Обама каза: Няма да поемаме военен поход в Украйна. Това, което ще направим, е да мобилизараме всичките си дипломатически ресурси, за да сме сигурни, че имаме силна международна коалиция, която изпраща ясно послание, а именно - Украйна трябва да реши своята собствена съдба. Русия в момента нарушава международното право и суверенитета на друга държава.

В отделно интервю за KSKD в Сейнт Луис Барак Обама обяви, че скоро с САЩ заедно с европейските си партньори ще обявят последващи мерки срещу Русия и в същото време призова Конгреса да помогне на хората в Украйна.

Едно от най-важните неща, които можем да направим в момента, е Конгресът да приеме нормативен акт, който сега се прокарва в Сената на Камарата на представителите. Тази законодателна мярка ще ни даде възможност да изпратим крайно необходима помощ на Украйна, в един момент, в който там са изправени и пред политическа, и пред икономическа криза
, заяви Обама.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44