Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С контролиран взрив беше унищожен експлозив, поставен до автомобил на пловдивска адвокатка

| обновено на 20.03.14 в 13:49

В Пловдив с контролиран взрив беше унищожено взривно устройство, поставено до автомобила на пловдивската адвокатка Евелина Божикова

Колата е била паркирана на улица "Христо Г. Данов", а сигналът за пакета е бил подаден към 7 часа на телефон 112.

Районът беше отцепен до пристигането на екипа, който да обезвреди взривното устройство. Няма пострадали хора и нанесени материални щети.

Към момента по случая се извършват допълнителни огледи. В отдел "Криминална полиция" е образувано досъдебно производство. Уведомена е Окръжната прокуратура. Започнати са процесуални и следствени действия за разкриване на авторите на престъплението.

Адвокат Евелина Божикова е съпруга на бившия заместник-министър на правосъдието Севдалин Божиков и майка на Марта Божикова, бивш заместник-кмет по еврофондовете в Община Пловдив. Тя защитава интересите на големи компании. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44