Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Законът няма да бъде заобиколен в случая с Карадере, увери премиерът

Снимка: БГНЕС

Законът няма да бъде заобиколен със строителните дейности в местността Карадере, заяви премиерът Пламен Орешарски, като добави, че предстоят различни процедури, включително и по оценка за въздействие върху околната среда.

Имахме заявено намерение от английска инвестиционна група. Това, което вчера решихме, е правителството да осъществи административното подпомагане, а тепърва предстоят процедурите и доколкото разбирам от притесненията на зелените организации, тепърва предстои ОВОС. Законът в никакъв случай няма да бъде заобиколен, обясни Орешарски по повод вчерашното решение на кабинета за изграждане на три хотелски комплекса в защитената зона.

Лидерът на БСП Сергей Станишев отрече информациите, че неговият брат има концесия в района.

Това е лъжа. Брат ми няма никакви концесии. В българските медии пишат какви ли не лъжи, спекулации и глупости. Няма нито един факт за това, каза Станишев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

"Зелените" ще обжалват решението на правителството за застрояване на Карадере

След като няколко хиляди души заявиха, че ще протестират тази вечер пред Министерския съвет заради плановете да се застрои местността Карадере, от партия "Зелените" обявиха, че ще обжалват решението на правителството за изграждане на курортен комплекс...

публикувано на 20.03.14 в 16:13

Засега няма нов инвестиционен проект за изграждането на курортен комплекс в Карадере

Във варненската Община Бяла до момента няма внесен нов инвестиционен проект за изграждането на курортен комплекс в местността Карадере, съобщиха от пресслужбата на кметството. Оттам информират, че процедурата изисква първо да се направи оценка за..

публикувано на 20.03.14 в 13:41

2000 готови за протест пред МС срещу застрояването на Карадере

Над 2000 противници на застрояването на местността Карадере са заявили във фейсбук участие в протест, насрочен за тази вечер пред сградата на Министерския съвет. Въпреки протестите, предизборните обещания и законите правителството дава рамо на..

публикувано на 20.03.14 в 10:44
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44