Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двамата работници от "Напоителни системи" в Плевен спряха гладната стачка

Снимка: wikipedia.org

Двамата работници от плевенския клон на "Напоителни системи" прекратиха гладната си стачка. Провали се и идеята за щафетна гладна стачка, тъй като повечето хора се страхуват за работните си места, коментира единият от гладуващите Петър Стоянов.

62-годишният заварчик Петър Стоянов, който гладува от десет дни, днес е усетил здравословни проблеми. Помпиерът Цветан Нинов се чувства добре, но и той спира протеста.

Стоянов отново е получил уверението от ръководството на "Напоителни системи", че трите забавени заплати ще бъдат изплатени до края на месеца, както и че се прави необходимото за излизането на дружеството от тежката криза.

Отменя се и насроченият за утре протестен митинг. От синдикалната организация съобщават, че остава готовността за участие в национален протест в София пред Министерството на земеделието.

Последната заплата в дружеството е изплатена на 21-ви декември.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44