Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нелегална мрежа за доставка на опасни за здравето морски дарове беше разбита в Александруполис

Снимка: Борис Димитров

Полицията и пристанищните власти в град Александруполис разбиха нелегална мрежа за доставка на опасни за здравето скариди, калмари и раци. Предупреждават се клиентите да изискват сертификат за годност от търговците.
 
В дните на Великите пости най-търсени в търговската мрежа са пресни морски дарове. Цените им се повишиха. Здравните власти в Гърция предупреждават при покупка да се изискват необходимите сертификати за годност.
 
Днес полицията в град Александруполис арестува 5 души, които са предлагали на търговците скариди, калмари и раци без необходимите документи за годност. При извършената проверка от санитарните власти се оказа, че морските дарове са опасни за здравето и могат да доведат до хранително отравяне. Над 5 тона е конфискуваната стока. Полицията откри и мястото, където при липса на всякакви санитарни условия, стоката е била пакетирана и подготвена за пазара.
 
По повод на този случай се извършва пълна проверка на всички обекти в Александруполис и района, където се продават морски дарове. Предупредени са собствениците на заведения да не предлагат на клиентите скариди, калмари и раци, закупени от арестуваните лица. Търговските магазини в цялата страна, които предлагат пресни морски дарове, са под постоянен контрол на санитарните власти и полицията, съобщиха от министерството на здравеопазването. При нарушения срещу търговците започва съдебно производство по бързата процедура.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44