Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията за конфликт на интереси сигнализира за нарушения на Росен Плевневлиев и Бойко Борисов

Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси реши да изпрати на главния прокурор сигнали, сред които и за закононарушения на президента Росен Плевнелиев, на Лиляна Павлова и на Цветан Цветанов в качеството им на министри, както и на бившия премиер Бойко Борисов. Това обяви председателстващият заседанието Илиян Тодоров.

Експертите към комисията са преценили, че наистина има достатъчно доказателства за това, че господин Плевневлиев като министър на регионалното развитие и впоследствие госпожа Лиляна Павлова са злоупотребили с европейски средства в огромни размери - милион и 500 хиляди лева. Другият сигнал е срещу Цветан Цветанов. Става въпрос за регистрационните табели на автомобили, където има достатъчно доказателства за финансови злоупотреби. Следващият сигнал - срещу Бойко Борисов. Следва да бъде изпратен на главния прокурор и до Специализирана административна дирекция "Финансово разузнаване" в Държавна агенция "Национална сигурност". Това е за изнасяне на огромни финансови средства в различни банкови сметки в Ливан. Става въпрос за рекет над фирми, изнасяне на пари в ливански сметки, обясни Тодоров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44