Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Апелативният съд във Велико Търново ще заседава по жалбата на Петко Петков от Лясковец

Снимка: БГНЕС

Апелативният съд във Велико Търново ще заседава по жалбата на 53-годишния Петко Петков от Лясковец, който уби един спецполицай и рани други трима. Петков обжалва постоянния арест, наложен му от Окръжния съд във Велико Търново.

Обвиненият в умишлено убийство на полицай Петко Петков иска от Апелативния съд мярката му за неотклонение "задържане под стража" да бъде променена в по-лека - "домашен арест" или лечение в затворническа болница, без да е окован с белезници.

При полицейската акция за изземане на незаконното оръжие от дома му Петков беше прострелян в корема и под засилена охрана беше настанен за лечение във великотърновската болница. Според осведомени едната ръка на агресивния пациент е прикована с белезници към леглото.

Окръжните магистрати взеха решението за неговия постоянен арест на заседание в реанимацията, тъй като Петков не можеше да бъде транспортиран до съдебната зала.

Сега той е заявил, че не желае да се явява лично и делото по жалбата ще бъде гледано в Съдебната палата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44