Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трявна обяви годишния конкурс за лирично стихотворение

Тревненската община обяви ежегодния национален литературен конкурс за лирично стихотворение на името на Петко и Пенчо Славейкови. Надпреварата, в която миналата година участваха 253-ма автори, е анонимна. 

В конкурса за непубликувано лирично стихотворение по традиция участват съвременни български автори от цялата страна и живеещи в чужбина. Тази година темата е "В слънцето на хубостта живях" - стих на Пенчо Славейков, издигнал в творчеството си култ към прекрасното. 

Литературната надпревара, както и проявите по време на ежегодните Славейкови празници в Трявна, са под патронажа на президента Росен Плевнелиев. 

Наградата от 1600 лева и почетен плакет ще бъдат връчени на церемония през юни, когато са тържествата във възрожденския град. Журито присъжда една втора и две трети награди, а общият награден фонд е 2 800 лева. Всеки автор участва анонимно с едно непубликувано стихотворение. 

Крайният срок за изпращане на творбите на адреса на общинската администрация в Трявна е 7 май.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44