Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

"Дават великденските пенсии от 4 април", пише 24 часа като цитира министър Хасан Адемов. Изплащането на пенсиите с великденските добавки към тях ще започне от 4-и вместо от 7-и април, като целта е хората да си получат парите преди 19-и април, за да се подготвят за празника, пояснил Адемов.

"Медици от 36 държави практикуват у нас", съобщава вестник Преса под заглавие "Лекуват ни 409 чужди доктори". "България е най-привлекателна за македонските лекари, които са над 90 и са пръснати в различни градове. Руските медици също не са малко - 51, следвани от индийските, които са 38. В същото време български лекари масово напускат страната - всяка година заминават  около 500 души.

Преса пише и за изоставени складове с опасни пестициди. "5 000 тона отрови цъкат като бомби, екоминистерството обещава, че ще ги изчисти до 2019 година, допълва изданието.

Срещата "на кафе" в Кърджали между лидерите на ДПС и ГЕРБ е водеща тема на Стандарт и Труд."Борисов и Местан изпиха кафето на мира, решават проблема с ЦИК утре" са заглавията на Стандарт . Борисов и Местан пиха "толерантно" кафе, преговорите за ЦИК продължават при президента", пише Труд. В неделния си брой вестникът посвещава две страници на необяснимата любов към турските сериали.

Контрасанкции на Москва ни удрят в 10 области, пише Стандарт, като цитира министъра на отбраната Ангел Найденов.

"Наши МИГ-ове следят руски разузнавателен самолет близо до въздушната ни граница над Черно море", пише вестник Преса и допълва, че според военни, разузнавателните полети продължават от доста време, много преди събитията в Крим.

24 часа съобщава за публикация в руския вестник "Правда", според която след Одеса и Приднестровието кримският сценарий ще намери пряк път към Балканите. В България идеята за влизане в СССР се е обсъждала още през 60-те години на миналия век, припомня печатният орган на руската компартия.

Човешки драми във Варна и Бургас са изведени на първа страница на вестник Монитор под заглавие "Рогоносец се барикадира, деветокласничка скочи от 12-и етаж."

Телеграф пише на първа страница, че КАТ втвърдява глобите и при повторен пътен гаф санкцията скача двойно. Очаква се тази промяна да залегне в новия закон за движение по пътищата, който се изготвя от експерти в пътния бранш, допълва вестникът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44