Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екоинспекцията в Бургас е издала 10 акта и наказателни постановления заради изливане на непречистени води в морето

вършец пречиствателна станция отпадни води
Снимка: Община Вършец

Екоинспекцията в Бургас е издала 10 акта и наказателни постановления на черноморски общини и търговци заради изливане на непречистени води в морето. Водите са били и зауствани без разрешително. Санкция от 150 000 лева е наложена и на пречиствателната станция "Елените" за замърсяване на черноморското крайбрежие.

За изливане на непречистени води в морето край курортното селище Синеморец и неправомерното заустване на отпадните води от канализационната система на село Варвара на община Царево са издадени две наказателни постановления.

Санкции са наложени също на община Созопол, както и на собственик на казан за ракия в Каблешково, който е изливал неправомерно производствени води.

Актове с глоби от 2 000 лева са съставени на Камено и Царево за превишени норми на измерваните замърсители с пречиствателни станции.

От регионалната екоинспекция в Бургас напомнят, че  до края на месеца всички локални градски пречиствателни станции, както и канализационните системи на селищата и промишлените обекти трябва да представят  издадените разрешителни за заустване на отпадни води за изминалата 2013 година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44