Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Местан обеща премии за тютюнопроизводителите като компенсация за ниската изкупна цена на тютюна

Снимка: Жоро Александров

Председетелят на ДПС Лютви Местан обеща премии за тютюнопроизводители като компенсация за ниската изкупна цена на тютюна и повече пари за малките земеделски производители от догодина. За целта, хората трябва да гласуват на предстоящите европейски избори, каза Местан.

Ще компенсираме по-ниската изкупна цена на тютюна тази година със завишени премии, национално доплащане. Не два, а три лева на килограм. Това просто не е обещание, това е новата политика на новия кабинет, който обърна очи към проблемите на Родопа планина. И най-голямата новина, заради която настоявам много сериозно да помислите и така да гласувате на 25 май, трябва да имаме много силен глас в Европа, защото от Европа зависят много проблеми - през следващите седем години, считано от първи януари, акцентът пада върху малките производители, тези, които обработват от пет до десет декара земя, а това са всички родопчани, ще получават  до 1 250  евро годишно. Затова е просто необходимо да се регистрирате като земеделски производители.

Лютви Местан присъства в доспатското село Барутин на традицонния възпоминателен митингв памет на жертвите на възродителния процес преди 42 години.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44