Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клиниката по УНГ болести в Плевен организира през април безплатни прегледи на носа и синусите

Българинът изцяло пренебрегва здравословните проблеми, свързани с носа и синусите, а профилактиката при тези заболявания е занемарена. За това алармират специалисти от Университетската болница в Плевен. За последните 5 години броят на пациентите в специализираната клиника по ушни, носни и гърлени болести се е увеличил двойно.

Броят на пациентите, които търсят помощ, когато вече са в много тежко състояние нараства, твърди доцент Александър Вълков, началник на клиниката по ушни, носни и гърлени болести.

Над 85,5% е нашата хирургична активност за годината.

Всеки със затруднено нощно дишане, непрекъсната хрема, кървене от носа или нощно хъркане трябва да потърси незабавно консултация със специалист, обяснява доктор Георги Николов:

Обикновено шест месеца до една година пациентът си развива тумора, без да има изобщо някакви сериозни оплаквания.

Това е традиционната великденска благотворителна инициатива на клиниката по "Уши, нос и гърлени болести", тази година тя е посветена на заболяванията на носа и синусите. Безплатните прегледи в клиниката, за които не се изисква направление от личен лекар, започват от първи април и ще продължат до 11 април всеки работен ден преди обед.

 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44