Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Името на убития в София варненски бизнесмен се свързва с контрабанда на цигари и измами

| обновено на 25.03.14 в 09:57

В София беше убит варненският бизнесмен Борислав Манджуков, чието име се свързва с контрабанда на цигари и измами. Той е открит мъртъв, след като в полицията е подаден сигнал за стрелба в района на комплекс на столичния булевард "България". Пристигналите на място униформени полицаи откриват тялото. Веднага е извикан медицински екип, който само констатира смъртта на варненеца. 

39-годишният Борислав Манджуков е починал след като е прострелян с два куршума. Това е заключението на съдебния лекар след огледа на тялото на убития снощи бизнесмен. Първоначалните информации бяха, че Манджуков е убит с нож. Тялото на мъжа е намерено във входа на комплекса, където живее. Тази сутрин започна втори оглед на мястото на инцидента. Ще се преглеждат отново и записи от камери на съседните сгради, които може да за заснели убийците. 

Полицията работи по различни версии. За момента, обаче няма яснота дали убитият е имал финансови или други проблеми.

Името на Борислав Манджуков от Варна се свързва с десетки скандали в годините назад. Още през 2004-та приятелката му Галя Пеева беше отвлечена докато се прибираше с автомобила си в семейната им къща в местността "Траката" край Варна. Дни по-късно тя беше освободена срещу откуп в размер на над 1 милион лева. При предишното ръководство на МВР той беше един от уличените в акция "Цигараджиите". Говори се, че убитият бизнесмен е собственик на десетки заведения и обменни бюра, както и на няколко хотела. Той има и регистрации в полицията. 

Борислав Манджуков е бил осъден за незаконно придобити доходи от Върховният административен съд през 2011-а година. Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, налага запор върху негов дял в една от десетките му фирми. Твърди се, че срещу него има над 50 висящи дела. Манджуков е финансирал преди години партии, вероятно е бил покровителстван от политици.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44