Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново начало за първото дело срещу Вальо Топлото

Валентин Димитров

Осем години след показния арест на бившия директор на "Топлофикация-София" Валентин Димитров, първото дело срещу него за валутни престъпления отново е в Софийския районен съд. То започва отначало с решение на Върховния касационен съд. 

Според прокуратурата от октомври 1999-а година до юни 2003-та година Димитров е извършвал незаконни финансови сделки на територията на Австрия за над 5 600 000 лева. След това пък, като управител на фирма "България", не е декларирал пред БНБ множество сделки на обща стойност от 16 000 000 лева. 

За тези престъпления Димитров беше осъден от друг състав на Софийския районен съд на 5 години затвор. Софийският градски съд отмени присъдата и след тригодишен процес делото отново се върна в Софийския районен съд. Следват години на движение на казуса между инстанциите, така че близо 7 години след началото му, той отново е на стартова позиция. С различни модификации такава е съдбата и на другите дела срещу бившият шеф на "Топлофикация-София". По различните обвинения се редуват осъдителни и оправдателни присъди или обвинителните актове се прехвърлят между съда и прокуратурата. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44