Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Велчев даде показания по дело срещу телефонен измамник

Снимка: Ивайло Михайлов

Бившият главен прокурор, а сега конституционен съдия Борис Велчев даде показания по дело срещу телефонен измамник. Разпитът на Велчев продължи точно пет минути и след него съдебното заседание срещу подсъдимия Петко Цветков приключи. 

Пред Софийския районен съд бившия главен прокурор каза, че никога не е виждал Цветков, но знае е на съд. През 2012 г. мъж, представил се за Борис Велчев, предлага на бившия шеф на Агенцията по вписванията Виолета Николова да реши проблемите й с прокуратурата срещу заплащане. По това време Николова е в новините покрай скандала с взетите от нея бонуси, заради които тя получи ефективна присъда на първа съдебна инстанция. Представилият се за главен прокурор й обещал делото й да бъде прекратено. Тя потърсила контакт с Борис Велчев и започва разследване, което стига до Петко Цветков.

Не, имате грешка, каза кратко подсъдимият на въпрос дали се е представял и друг път за главен прокурор.

Борис Велчев, който беше третиран като обикновен свидетел, напусна Софийския районен съд без коментар.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44