Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Следващата седмица ще бъдат създадени работни комисии за промени в Закона за движение по пътищата

България подготвя Стратегия за пътна безопасност 2011 – 2020 г.
Снимка: БГНЕС

Двойни глоби за шофьорите при нарушение в празничните и почивни дни предлага Държавната комисия по пътна безопасност. До края на следващата седмица ще бъдат създадени работни комисии за промени в Закона за движение по пътищата, които ще прецизират отделните текстове, каза заместник-председателят на Комисията по транспорт Георги Свиленски:

Че има нужда от нов закон - има. Важното е как ще подходим, да го направим така, че да стане стабилен документ, който да не се променя в близките няколко години. Изключвам европейски синхронизации или някакви други обстоятелства, които ще наложат това. Това, което аз виждам като време, ние в рамките до края на другата седмица трябва да сформираме тези групи, до четири-пет месеца да им дадем възможност да работят, тъй като това е закон, който освен че касае всички български граждани, той рефлектира и върху седем-осем министерства, има отношение към други закони - закон по пътищата, закон автомобилни превози. Така че синхронизацията трябва да е и с тези неща и в началото на септември, тоест след парламентарната ваканция, това да бъде един от първите закони, който ще бъде внесен и разгледан.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44