Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НСА си връща още един терен край Равда

| обновено на 26.03.14 в 08:58
Снимка: БГНЕС
След решение на Върховния касационен съд съдия-изпълнител ще въведе ръководството на Националната спортна академия във владение на терен от близо 3 декара, попадащ на територията на водната тренировъчна база в Равда. Той се намира на първа линия на морето, на 10 метра от кея и върху част от него вече е издигнат 4-етажен хотел, по който в момента се извършват довършителни работи.

Ще спрем строителството и ще ограничим достъпа до сградата, каза мениджърът на Спортната база доц. Христо Константинов:

При всички случаи ще поставим ограждения, защото владението предполага имотът да се охранява, да няма достъп на външни лица, да няма рискове и да се върнат старите функции, каквито е имал от 1974-а година досега.

С наши средства започнахме изграждането на път, който да осигури достъпа на студентите до кея, заяви инвеститорът на обекта Георги Георгиев. Той каза още, че няма да допусне поставяне на ограда до имота:

Адвокатите ми работят по този казус и всеки момент ще внесат документите, които са нужни. В скоро време сигурно ще заведем отново дела. Те спорят за някакъв владелчески иск, те нямат документ за собственост. Това което говорят, че ще събарят сгради, огради, това не може да стане.


47 апартамента от жилищния комплекс вече са продадени на чужди граждани.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44