Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сигнал за бомба до маршрута на Обама вдигна на крак полицията в Брюксел

| обновено на 26.03.14 в 13:00
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Сигнал за бомба в близост до маршрута на американския президент Барак Обама вдигна на крак полицията в Брюксел. Подозрителен пакет, намерен в автобус на градския транспорт, доведе до отцепване на широк периметър в близост до един от централните брюкселски булеварди.

Няма официална информация за маршрута на Барак Обама, но според местните медии кортежът му е трябвало да премине именно по този булевард, на път към военното летище "Мелсбрук". По-късно Обама излетя безпрепятствено от там с хеликоптер и пристигна във военното гробище в град Варегем, където са погребани 368 американци, загинали по време на Първата световна война.

Междувременно в Брюксел, в района, където беше намерен подозрителният пакет, в момента работят служители на Специализираното звено по обезвреждане на експлозиви. Все още няма никакви данни дали наистина пакетът съдържа взривно вещество. В близост се намира основно училище. Учениците са били заведени в помещение в задната част на сградата, по-далече от мястото, където е автобусът.

При пристигането на Барак Обама снощи за кратко беше преустановен дори въздушният трафик над Брюксел, за да се гарантира максимална сигурност на президентския самолет. Очаква се това да стане и тази вечер при отпътуването на президента от Белгия.

Преди това той ще трябва да се върне обратно в Брюксел, където по-късно днес му предстоят срещи с председателите на Европейската комисия и Европейския съвет и с генералния секретар на НАТО. Щабквартирата на Алианса също се намира в района, в който беше намерен подозрителният пакет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44