Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДКЕВР отстъпи пред "Булгаргаз" за 2,73% поевтиняване на природния газ

Снимка: БГНЕС

От 1-ви април цената на природния газ ще бъде намалена с 2,73 процента, както предлагаше "Булгаргаз". Решението е публикувано на сайта на държавния енергиен регулатор. Първоначално експерти на комисията бяха изчислили, че намалението ще бъде с 4,56 процента, но общественият доставчик имаше възражения срещу по-голямото намаление. 

Също от 1-ви април Държавната комисия за енергийно и водно регулиране предвижда намаляване на цените на електроенергията, произвеждана от топлофикациите по комбиниран способ. Докладът на регулатора ще бъде разгледан на обществено обсъждане в ДКЕВР в петък. 

Предложението предвижда намаление на преференциалната цена на електрическата енергия, произведена от "Топлофикация-София", със 7,6 процента, на енергията, произведена от "EVN-България-Топлофикация" с 1,7 процента, на електроенергията от топлофикациите в Плевен, Бургас и Варна съответно с 1,7, 1,6 и 1,5 процента. При всички преференциални цени на електроенергията от топлофикационните дружества и от заводските централи има понижение в порядъка до 2 процента, като при "Топлофикация-София" намалението е най-голямо.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44