Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британският вицепремиер Ник Клег влезе в сериозен спор с лидера на националистите Найджъл Фарадж за членството в ЕС

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Британският вицепремиер Ник Клег влезе в сериозен спор с водача на евроскептичната Партия за независимост на Обединеното кралство Найджъл Фарадж на първите телевизионни дебати между британски партийни лидери относно членството в Европейския съюз. Основният сблъсък между двамата беше темата за имиграцията.

Клег, водач на проевропейската Партия на либералдемократите, обвини Фарадж, че подвежда британците за последиците от свободното движение на хора в ЕС:  Това е листовка, която партията на Найджъл Фарадж разпространяваше на последните избори. Тук пише, че 29 млн. румънци и българи може да дойдат във Великобритания. В самите Румъния и България няма 29 млн. румънци и българи. Това просто не е вярно, каза Ник Клег.

Найджъл Фарадж каза, че е пълна лудост да имаш отворена граница за половин милиард души: Опитвате се да манипулирате с цифрата 29 милиона души. Знаете защо, защото 2 милиона вече са заминали в чужбина и те са в Италия и Испания. Не твърдя, че 29 милиона души имат правото да пристигнат във Великобритания, твърдя, че 485 милиона имат пълното и безусловно право да дойдат тук, ако искат.

Дебатите се организират два месеца преди изборите за Европейски парламент, като се очаква Партията за независимост на Великобритания (ЮКИП) да отбележи значителна победа в страната.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44