Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барак Обама продължава европейската си обиколка в Италия

| обновено на 27.03.14 в 12:07
Американският президент Барак Обама е в Рим, където днес ще разговаря с папа Франциск, с президента на Италия Джорджо Наполитано и с премиера Матео Ренци. След това Барак Обама и Матео Ренци ще дадат съвместна пресконференция. В момента американският президент е във Ватикана.

Срещата между папа Франциск и Барак Обама е историческа, защото е между първия папа латиноамериканец и първия афроамерикански президент на САЩ, който не скрива симпатията и интереса си към главата на Римокатолическата църква. Според него папата поставя конкретно проблема за бедността по света и за достойнството на човека: Аз съм в Рим, за да чуя лично неговите ценни мисли и да разбера как бихме могли да се справим с предизвикателството на крайната бедност и да се намали неравенството между хората, каза Барак Обама преди срещата си с папата.

След това му предстои разговор при президента на Италия Джорджо Наполитано и среща с премиера Матео Ренци. Темите на разговор са икономическото развитие, случващото се в Украйна, Средиземноморието, световното изложение в Милано Експо 2015.


Мерките за сигурност в Рим са изключителни и на места градът изглежда безлюден. Болницата “Джемели” е в готовност да реагира мигновено при необходимост, засягаща американския президент Барак Обама и придружаващите го лица. Колизеумът, който той ще посети, е затворен за туристи .




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44