Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевенската прокуратура поиска петорна съдебно-медицинска експертиза по делото за пране на над 2 милиона долара

Снимка: БГНЕС
Окръжната прокуратура в Плевен поиска петорна съдебно-медицинска експертиза, която да установи процента на слепота на братята Горан и Станьо Маринови. Заедно с баща си Иван, те са обвиняеми по делото за пране на над 2 милиона долара и данъчни престъпления.
 
Тримата бяха задържани на 3-ти януари при спецакция на ДАНС, МВР и Окръжната прокуратура в Плевен, след като семейството е било наблюдавано от половин година. Парите са били получавани чрез банкови преводи, изпратени от територията на Палестина. Новата експертиза ще бъде направена в София, тъй като предишната не отговаря напълно на въпросите на прокуратурата.

Наблюдаващият прокурор Рени Кирилова уточни още: Ще бъде изпратено решението на ТЕЛК - Плевен, становището по ТЕЛК, решението е сто процентна слепота в едно с осъдителното решение на единия от обвиняемите затова, че е управлявал МПС без свидетелство за правоуправление като този осъдителен акт на съда е след ТЕЛК решението.

В момента двамата братя са с по-лека мярка за неотклонение - "домашен арест" и парична гаранция от 20 хиляди лева. Бащата Иван Маринов е задържан в ареста.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44