Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Найджъл Фарадж е победител в първия дебат с вицепремиера Ник Клег за бъдещето на Великобритания в ЕС

Найджъл Фарадж
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Найджъл Фарадж е победител в първия дебат "на живо" с вицепремиера Ник Клег за бъдещето на Великобритания в Европейския съюз, показва проучване на общественото мнение.

Проучване на агенцията YouGov незабавно след дебата показва, че 57 на сто смятат, че лидерът на Партията за независимост е бил по-убедителен от вицепремиера. 36 процента са на мнение, че победител е Ник Клег, а 7 на сто не са посочили победител.

Победа за Найджъл Фарадж е отредена още по-убедително сред консервативните гласоподаватели – 70 процента от тях дават предимство на лидера на Паритята за независимост, показват данните. Това дава сериозни основания на националистите в твърденията им, че Фарадж се превръща в лидер на движенето на евроскептиците във Великобритания, коментираха политически наблюдатели.

Ник Клег постоянно се опитваше да обвини Найджъл Фарадж, че твърденията му за поток от 29 милиона българи и румънци са фантазия, догма и лъжа, но лидерът на Партията за незавосимост контрираше с аргумента, че имиграцията от Европейския съюз струва на британците работни места и занижава заплатите.

Едночасовия дебат засегна търговията, човешките права, референдума за членство в ЕС, еднополовите бракове и политическия климат в страната.

Политическите наблюдатели обаче бяха стреснати от изявлението на Фарадж, че ЕС има "кръв по ръцете" заради подкрепата на революцията в Украйна – мнение, което досега е изразявано единствено в Кремъл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44