Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Собственик на зърнобаза беше наказан заради смърт на работник

Снимка: БГНЕС

Инспекцията по труда в Добрич наказа собственик на зърнобаза заради смъртен случай при трудова злополука.

Починалият работник е бил на пенсионна възраст, назначен с трудов договор за пазач на базата. Директорът на Дирекцията по охрана на труда Младен Мартинов припомня злополучния ден.

При опит да включи осветлението губи по някакъв начин равновесие и пропада в една технологична вентилационна шахта. Вследствие на множеството получени черепно-мозъчни травми работникът почина, обясни Мартинов.

Собственикът на зърнобазата е наказан за неосъществен контрол на здравословните и безопасни условия на труд.

Санкциониран е работодателят. Проведен е извънреден инструктаж  с охраната. Взети са мерки, защото тази шахта де факто се използва само при определени  технологични процеси. Достъпът до нея вече е ограничен. Таблото е изнесено, обясни Мартинов.

Това е първият смъртен случай за тази година в Добричко при трудова злополука.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44