Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

Част от Карадере под запор за дълг, е водещото заглавие на вестник Преса. Според разследване на "Преса" Националната агенция за приходите, Община Варна и Община Бяла са запорирали близо 109 декара парцели, собственост на фирмата, с която "Мадара Юръп" има споразумение за покупка на над 68 декара. Вестник Сега съобщава, че заради случая "Карадере" депутатът от БСП Георги Кадиев ще предложи допълнения в приетия в края на миналата година закон за ограничаване на дейността на офшорките. 

В интервю за вестник Стандарт министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев заявява, че е изумен от политическото мародерство по случая "Лясковец". Според министъра главният секретар на МВР Светлозар Лазаров няма вина и е направил това, което е трябвало. В интервюто министърът коментира и решенията на Консултативния съвет за национална сигурност по въпроса за Крим и бежанците в България. 

За вестник Преса заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев заявява категорично, че партията докрай ще подкрепя кабинета "Орешарски". По думите му коалиция между ДПС и ГЕРБ е невъзможна. Според него при евентуални санкции срещу Русия, ударът върху българската икономика ще е чудовищен. 

Плевнелиев на прокурор заради заверата с EVN, е едно от водещите заглавия на вестник Телеграф. "България без цензура" и "Атака" започват процедура по импийчмънт на президента, съобщава изданието. Във Велико Търново вчера лидерът на "България без цензура" Николай Бареков обяви, че е подал сигнал до главния прокурор за разкритата от вестник "Телеграф" среща между президента и изпълнителния директор на EVN Щефан Шишковиц. 

Прокурори държат 236 инвалиди две години без пари, е заглавието от първа страница на вестник 24 часа. За двете години неизплащане, задържаните пари са в размер на 1 милион и 600 хиляди лева. Причината е разследване, започнало в началото на 2012-а година за издаване на фалшиви решения на ТЕЛК в Разградско. 

След случая в Тетевен и кметът на Своге с обвинения за 12 поръчки, съобщава още вестник Труд. На Жоро Цветков са повдигнати обвинения за 12 нарушения по Закона за местното самоуправление и за потъпкване на процедурата по Закона за обществените поръчки. По първоначални данни за година и половина кметът е нанесъл щети на бюджета за около 150 хиляди лева, съобщава изданието. 8 години затвор грозят кмета, съобщава вестник Монитор.

Вестник Труд алармира още, че заради по-високите държавни такси 20% от достъпните лекарства може да изчезнат. 

Вестник Земя съобщава за все повече палма и сухо мляко в българското сирене. Вносът им скача драстично след влизането ни в ЕС заради липсата на родна суровина.

Една от водещите теми на всички ежедневници е визитата на бившата първа дама на Франция Сесилия Атиас 7 години, след като освободи задържаните български медицински сестри в Либия. В интервю за вестник Стандарт Атиас заявява: По време на преговорите в Либия не съм се страхувала нито за миг. Мисля, че нямах време да се страхувам.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44