Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дейвид Камерън се страхува от ТВ дебат, твърдят британски политици

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Дейвид Камерън беше обвинен, че се страхува от телевизионен дебат с лидерите на либералдемократите и на лийбъристите преди следващите общи избори догодина.

Представители на лейбъристите в опозиция и либералдемократите - коалиционен партньор на Консервативната партия в правителството, твърдят, че консерваторите отказват да преговарят за дебатите преди провеждането на партийните конференции през есента. Въпреки че от "Даунинг стрийт" настояха, че Дейвид Камерън иска дебата да се проведе, Ник Клег и Ед Милибанд смятат, че той ще се опита да го избегне.

Ден след дебата между вицепремиера Ник Клег и лидера на Партията за независимост Найджъл Фарадж, премиерът беше подложен на натиск да подпише документ за провеждането на дебата преди общите избори догодина. Очаква се Фарадж да поиска място в дебата, което кара либералдемократите и лейбъристите да смятат, че консерваторите ще използват това като претекст Камерън да не вземе участие. Ник Клег и Ед Милибанд искат дебатът да се проведе по формулата от предишните общи избори през 2010-а година – три дебата между лидерите на трите основни партии през седмица разстояние. Дейвид Камерън обаче иска дебатът да се проведе по-рано от обичайното, така че да не доминира в медиите непосредствено преди изборите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44